Home > Wie > cv


De rode draad die door mijn loopbaan loopt is het analyseren en ordenen van informatie. Vroeger om de Nederlandse taal te beschrijven, nu om helder en gestructureerd te schrijven.

rode draad 2008 - nu: Anneke Nunn Tekst & Concept
Sinds 2008 werk ik als freelance tekstschrijver en webredacteur.

2007: Woonmaatschappij Maasland
Voor deze woningcorporatie deed ik webredactie en begeleidde ik de bouw van de nieuwe website.

1998 - 2006: Van Dale Lexicografie
Bij Van Dale ontwikkelde en onderhield ik taalkundige programmatuur (voor woordafbreking, verbuiging en vervoeging). Daarnaast adviseerde ik uitgevers en redacteuren over ingewikkelde taalkwesties.

1994 - 1998: Katholieke Universiteit Nijmegen
Onderzoek naar de patronen in de Nederlandse spelling bij de vakgroep nederlands met als resultaat het proefschrift Dutch Orthography: a Systematic Investigation of the Spelling of Dutch Words. Voor dit onderzoek heb ik een spellingprogramma ontwikkeld. Ook gaf ik onderwijs en presentaties en organiseerde ik lezingen.

1989 - 1993: Rijksuniversiteit Leiden
In Leiden heb ik gewerkt aan onderdelen van een tekst-naar-spraaksysteem (een voorleesmachine). Later werkte ik in opdracht van de Nederlandse Taalunie aan een beheersysteem voor het digitale Groene Boekje. Ik testte het effect van door de Spellingcommissie voorgestelde spellingregels en adviseerde over verbetering daarvan.

1984 - 1989: Rijksuniversiteit Utrecht
Studie Nederlands met als specialisatie moderne taalkunde.
terug naar pagina Wie


tekstschrijver te Eindhoven Eindhoven | info@annekenunn.nl | 06-29101197 | lid van Tekstnet, beroepsvereniging van kwaliteitstekstschrijvers   mijn blog: Letters en links    Volg me op Twitter    Bekijk mijn LinkedIn-profiel    Volg me op Pinterest