Home > Wie

Even voorstellen

Anneke Nunn Als tekstschrijver help ik graag experts die een belangrijk verhaal te vertellen hebben. Want het is nu eenmaal moeilijk om te schrijven over een onderwerp waar je alles vanaf weet. Om je enthousiasme voelbaar te maken op papier. Je mist de afstand en vaak ook de schrijfervaring.

Zelf had ik vroeger een hekel aan schrijven. Opstellen? Vreselijk. Ik hield van lezen, leren en verbanden leggen. Niet zo gek dus dat ik onderzoeker werd. Taalkundige. Maar toen moest ik een heel proefschrift schrijven. Die oefening baarde kunst. Bij mijn volgende baan bij Van Dale gingen collega's me steeds vaker vragen hun teksten te redigeren. Ik kreeg er zelfs plezier in.

Daarom heb ik van schrijven mijn beroep gemaakt. Mijn wetenschappelijke achtergrond helpt me snel tot de kern komen. Als leek op jouw vakgebied ben ik een goede advocaat van de lezer. En ik herinner me nog goed hoe het voelt om te worstelen met je eigen verhaal. Blijf dus niet tobben, maar laat me je interviewen of vertrouw me je tekst toe om bij te schaven, te verduidelijken of in te korten.

tekstschrijver te Eindhoven Eindhoven | info@annekenunn.nl | 06-29101197 | lid van Tekstnet, beroepsvereniging van kwaliteitstekstschrijvers   mijn blog: Letters en links    Volg me op Twitter    Bekijk mijn LinkedIn-profiel    Volg me op Pinterest

Zelf geïnterviewd

Geinterviewd over het maken van het boek Honderdduizend banen in SW-Journaal door het SW-Journaal over het maken van het boek Honderdduizend banen. >>


Column Schrijfwijzer.nl

meer uitgelicht