Ga naar de inhoud

15 jaar Anneke Nunn Tekst & Concept

By Anneke Nunn

Hoe breng je 15 jaar tekstschrijven in beeld?

Nou bijvoorbeeld zo: met alle schrijfblokken die ik in die tijd volschreef (minus dat ene dat ik na een congres in Amersfoort liet liggen en het halfvolle blok dat ik nu gebruik). Vol met aantekeningen van interviews en overleggen, interviewvragen, opzetjes en mindmaps. Het schrijven zelf doe ik op de computer.

Dit jaar ben ik 15 jaar freelance tekstschrijver. Ik begon met tegenzin als zelfstandige, maar al na 3 maanden bedankte ik voor een baan. En nu voel ik me in dit vak als een vis in het water. Een paar mijlpalen waar ik trots op ben:

– Uit het niets heb ik een fantastisch netwerk van opdrachtgevers, samenwerkingspartners en vakgenoten weten op te bouwen.

– In 2015 nam ik in korte tijd meer dan 15 interviews af over goede voorbeelden van inclusief werkgeverschap. Samen vormden die het inspiratieboek Honderdduizend banen.

– Ik zat in het bestuur van Tekstnet, beroepsvereniging van tekstschrijvers dat de leden in 2017 overtuigde om de beoordelingsprocedure aan de poort in te ruilen voor tweejaarlijkse collegiale feedback om je te blijven ontwikkelen.

Vanmiddag geef ik borrel om de eerste 15 jaar van Anneke Nunn Tekst & Concept te vieren. Op naar de volgende 10 jaar en de volgende stapel schrijfblokken.