Ga naar de inhoud

Even voorstellen

Als tekstschrijver help ik graag experts die een belangrijk verhaal te vertellen hebben. Want het is nu eenmaal moeilijk om te schrijven over een onderwerp waar je alles vanaf weet. Om je enthousiasme voelbaar te maken op papier. Je mist de afstand en vaak ook de schrijfervaring.

Zelf had ik vroeger een hekel aan schrijven. Opstellen? Vreselijk. Ik hield van lezen, leren en verbanden leggen. Niet zo gek dus dat ik onderzoeker werd. Taalkundige. Maar toen moest ik een heel proefschrift schrijven. Die oefening baarde kunst. Bij mijn volgende baan bij Van Dale gingen collega’s me steeds vaker vragen hun teksten te redigeren. Ik kreeg er zelfs plezier in.

Daarom heb ik van schrijven mijn beroep gemaakt. Mijn wetenschappelijke achtergrond helpt me snel tot de kern komen. Als leek op jouw vakgebied ben ik een goede advocaat van de lezer. En ik herinner me nog goed hoe het voelt om te worstelen met je eigen verhaal. Blijf dus niet tobben, maar laat me je interviewen of vertrouw me je tekst toe om bij te schaven, te verduidelijken of in te korten.